Obnovite vas osmeh
sa dentalnim implantima

Kada izgubite zube, to utiče ne samo na vaš osmeh. Bez odgovarajuće intervencije nedostatak zuba može dovesti do bolesti desni, bolova i bolesti viličnih kostiju

Obnovite vaše zdravlje i osmeh

sa dentalnim implantima

Implant je zapravo najbolje rešenje ako Vam nedostaje jedan zub, jer susedni zubi ne moraju da se bruse za izradu mosta. Vi ste kandidat za implante ako:

  • Imate dobro zdravlje
  • Imate zdrave desni
  • Imate dovoljno kosti za postavljanje implanta

Šta su implanti?

Zubni implanti su titanijumski šrafovi koji se postavljaju u viličnu kost nadoknađujući koren zuba koji Vam nedostaje i pruža stabilnu potporu krunici zuba koji nedostaje. Na mestu gde je zub odavno izvađen vremenom dolazi do resorpcije (gubitka) vilične kosti, ali ste i dalje kandidat  za implante ako prvo nadogradimo kost uz pomoć veštačke kosti.


Zubni implanti se preporučuju i kada nedostaje više zuba. Već dva implanta mogu nadoknaditi nedostatak 3 zuba, 3 implanta mogui do 5 zuba, a već sa 4 implanta mogu se nadoknaditi vilice bez ijednog zuba.


Ako nemate nijedan zub ili već nosite nekomfornu protezu koja Vam smeta vrlo lako, brzo i bezbolno Vam možemo pružiti fiksni most na 4 implanta. Kada je moguće postaviti više od 4 implanta, postavljamo 6 implantata što se smatra idealnim rešenjem. Ovo je luksuzni implanto-protetski rad namenjen pacijentima koji imaju visoke estetske zahteve.


Uz pomoć implanata se mogu fiksirati  čitave vilice-proteze i mostovi koji se ne pomeraju, stvarajući osećaj kao da imate svoje zube dok  jedete, pričate, smejete se.


Vraćaju Vam samopouzdanje i sigurnost. Nakon ugradnje implantata važna je higijena i redovna poseta stomatologu.

Šta možete očekivati?

Prva poseta

U lokalnoj anesteziji implant se postavlja u Vašu kost, to može biti i istovremeno kada se vadi zub. Desni se ušivaju na tommestu, a konci rastvaraju sami od sebe. Nekada, kada to situacija zahteva i dozvoljava, odmah se postavlja privremena krunica na implant koja pomaže u srastanju i nadoknadjuje estetski i funkcionalno zub koji je nedostajao. Nakon 3 meseca i potrebnog srastanja implanta u kosti sledi druga poseta.

Druga poseta

Dr Bakiš uzima precizne otiske uz pomoć posebnih implant transfera za Vaše implante, a po potrebi ako je potrebno uklopiti nove krunice sa postojećim zubima fotografišemo zube i definišemo sve detalje kako bi se buduća krunica neprimetno uklopila u Vaš zubni niz.

Treća poseta

Dva dana nakon otisaka, kada probamo kreirani implant abatment, strukturu koja povezuje implant sa budućom krunicom i osnovu krunice kako bismo proverili naleganje i postignutu preciznost.

Četvrta poseta

Nakon dva dana je laka i jednostavna kao i sve dosada,  kada imamo estetsku probu,najčešće gotovih završenih zuba i tada proveravamo estetiku kao i sam zagrižaj i udobnost, ako je neophodno korekcije se vrše odmah, a implanti i desni se pripremaju za postavljanje zuba.  

Postoje zubne krunice koje se šrafe na implantima i zubne krunice koje se cementiraju na implantima.

1. Da li postoji starosna granica za ugradnju implanata?

Ako imate dobro zdravlje, imate zdrave desni , imate dovoljno kosti za postavljanje implanta, imate dobru higijenu i želite da vodite računa o postavljenomimplantu, a nedostaje Vam jedan ili više zuba, Vi ste kandidat za implante.

2. Da li postoji starosna granica za ugradnju implanata?

Vaše zdravstveno stanje je važnije od godina. Ako ste dovoljno zdravi da možete da izvadite zub, onda ste dovoljno zdravi i da ugradite stomatološke implante.

3. Da li može doći do odbacivanja implanata

Odbacivanje zubnih implanata zbog alergije na titanijum je jako retko ali moguće i to uslučajevima manjim od 1%. U slučaju da želite da budete apsolutno sigurni ili iz nekog razloga mislite da će Vaš organizam odbaciti implant, naša ordinacija ima rešenje. Sarađujemo sa timom stručnjaka koji može odraditi genetske analizena jednostavan i siguran način - uzimanjem DNK brisa sa sluzokože usne duplje, na osnovu čega dobijamo sve informacije da li će implant biti prihvaćen ili ne.

4. Koliko dugo traju zubni implanti

Trebalo bi doživotno. Znamo da su problemi sa zubima prouzrokovani nepravilnom higijenom ili neredovnim stomatološkim pregledima i procedurama. Isto važi i za implante. Uz pravilnu negu, higijenu i redovne stomatološke preglede, trebalo bi da traju doživotno.

5. Da li je sama ugradnja zubnog implanta bolna

Ne. Ugradnja se radi u lokalnoj anesteziji i pacijent ne oseća bol.

6. Da li mogu da budem u opštoj anesteziji kada se ugrađuju implanti

Naša ordinacija angažuje anesteziologa koji može izvršiti sedaciju pacijenta ako onto želi.

7. Koliko traje sama ugradnja zubnog implata

To zavisi od broja i lokacije gde se implanti postavljaju, ali u proseku za postavljanje jednog implanta je potrebno između 20 min do 45 min.

Galerija radova