Vratite vašim zubima belinu i sjaj

Istina je da su beli i zdravi zubi uvek u modi, mi ćemo vratiti vašim zubima priodnu belinu.

Vaš način života se odražava na Vaše zube

Uživate u kafi, čajevima, prebojenim pićima, kozumirate cigarete. Sa starenjem menja se i boja zuba. Imali ste povredu jednog zuba, zub je promenio boju. Postoje još mnogobrojni faktori koji mogu uticati na boju zuba.

Kako se vrši izbeljivanje?

Naši doktori u Dental Corner Esthetics-u će nakon pregleda ustanoviti koji tip prebojenosti zuba je u pitanju i na osnovu toga doneti odluku koja tehnika beljenja je najbolja za Vas.Poštujući sva pravila i prateći određene protokole tretman je apsolutno bezbedan i efikasan!

Šta možete očekivati?

Pošto smo ustanovili tip prebojenosti zuba, takođe je bitno je da su zubi i gingiva zdravi, a kompozitni ispuni adekvatni.  Zatim uklanjamo kamenac i meke naslage, poliramo i peskiramo zube. Ukoliko se radi ordinacijsko izbeljivanje zuba, vrši se adekvatna priprema nakon čišćenja zuba – zaštita gleđi  i desni. Pacijentće dobiti pastu za zube koju će koristiti narednih nedelju dana.

Ordinacijsko izbeljivanje zuba- se izvodi pomoću najnovije Fläsh lampe, nemačke kompanije White smile. Unošenjem boje zuba pre i posle tretmana na VITA ključu boja na ekranu, lampa odmah izračuna za koliko nijansi su zubi belji.

Kućnobeljenje zuba- se izvodi pomoću trejeva (splintovi)  i gela za beljenje određene koncentracije. Stomatolog će Vas obučiti kako da samostalno izbelite zube.

Beljenje avitalnog („mrtvog zuba“). Zub kojem je iz nekog razloga (povreda, oboljenje) izvađen živac (pulpa) i promenjena mu je boja.

1. Postoje li različite indikacije za ordinacijskoi kućno beljenje zuba?

Apsolutno. Nakon pregleda naš stomatolog će odrediti koji tip prebojenosti zuba je u pitanju i na osnovu toga Vam reći nakoji način možete izbeleti Vaše zube.

2. Da li je beljenje zuba bolno?

Individualno je, obično retko kad pacijent oseća neke senzacije. Možete osetiti blagu, kratkotrajnu osetljivost u toku beljenja i tog dana nakon beljenja zuba. Posle toga je sve normalno.

3. Koliko često se mogu beleti zubi?

Kod ordinacijskog beljenja moguće je i nakon 6 meseci, a kod kućnog i nakon mesec dana.

4. Da li je izbeljivanje zuba štetno?

Moraju da se poštuju određena pravila kako ne bi došlo do štetnog dejstva. Zato je neophodno da stomatolog prvo pregleda zube imeka tkiva, a zatim predloži odgovarajuću tehniku beljenja.

5. Koliko dugo traje tretman u ordinaciji, a koliko dugo rezultati beljenja?

Tretman traje od 45 min do 1h. Trajnost ovog efekta zavisi  pre svega  od dobrog održavanja oralne higijene, zatimod štetnih navika pacijenta, kao i opšteg stanja zuba pacijenta.

6. Da li je moguće izbeleti samo jedan zub?

Naravno. Postoji tehnika beljenja pojedinačnih zuba.

7. Imam plombe na prednjim zubima, koje su promenile boju. Da li prvo menjam plombe ili belim zube?

Prvo se radi izbeljivanje zuba, a zatim se na osnovu dobijene boje zuba bira odgovarajuća boja plombe, nakon nedelju dana od izbeljivanja.

Galerija radova