Nega usne duplje

Karijes, bol, infekcije i loš zadah su veoma neprijatni i loši po Vaše zdravlje. Sprečite sve to redovnim pregledima i čišćenjem.

Sta je nega usne duplje?

Dokazano je da loša oralna higijena može uzrokovati nastanak mnogih oboljenja u organizmu. Akumulacija zubnog kamenca i mekih naslaga na zubima iispod desni su najčeći razlozi upale i krvarenja desni, nastanka parodontopatije, lošeg zadaha, pa i gubitka zuba.

Opis intervencije

Kod nas u Dental Corner Esthetics-u nakon pregleda zuba i mekih tkiva usne duplje stomatolog će napraviti plan terapije za Vas i odgovoriti nasva Vaša pitanja. Profesionalno čišćenje zuba podrazumeva uklanjanje kamenca (tvrdihzubnih naslaga) pomoću ultrazvučnog aparata najnovije tehnologije uz obavezno poliranje zuba čime se uklanjaju meke naslage.

Za detox cele usne duplje preporučujemo i peskiranje zuba koje se obavlja sistemom AIR-FLOW. Idealan je za uklanjanje pigmentacija kod pušača i ljudi koji piju mnogo prebojenih napitaka poput kafe i čaja, pa je teško ukloniti klasičnom ultrazvučnom tehnikom i poliranjem. Tretman je bezbolan, zubi postaju glatki, sjajni, čistiji i belji, a dah svežiji. Pacijent dobija sve neophodne informacije kako da redovno održavaoralnu higijenu.

Preporučujemo pregled i čišćenje na svakih 6 meseci.