Oralna hirurgija

Naša stomatološka ordinacija nudi sve usluge klasične i estetske stomatologije koristeći najsavremeniju opremu i tehnike

Sta je oralna hirurgija?

Unekim slučajevima zub ne možemo spasiti, nažalost, bilo da je to zbog traume, umnjaka koji ne može da normalno iznikne ili karijesom destruisanog zuba, moramo ga izvaditi da ne bi došlo do većih komplikacija, kao što su infekcije usne duplje, čime može biti ugroženo Vaše zdravlje.


Oralna hirurgija je grana stomatologije koja se bavi hirurškim zahvatima na zubima i usnoj duplji. Usko je povezana sa implantologijom, sprovodi se potpuno bezbolno uz lokalnu anesteziju, a po potrebi i intravenske sedacije. U našoj ordinaciji se vrše sve vrste oralnohirurških zahvata.

Opis intervencije

Prva poseta

  • Sastoji se iz razgovora i prikupljanja svih podataka anamnestičkih podataka
  • Kliničkim pregledom se detaljno pregledaju sve anatomske strukture u usnoj duplji, zubi imeka tkiva.
  • Analize rendgen snimaka (ortopan i pojedinačni retroalveolarni snimci), a u poslednje vremenezaobilaznih 3D CBCT snimaka koji možete uraditi u centru sa kojim sarađujemo, a nalazi se odmah pored ordinacije.
  • Postavljanjedijagnoze od strane specijaliste oralne hirurgije i dogovaranje za terminintervencije.
  • Ovako rekonstruisan zub će trajati duže, a nestaće osetljivost i ostale neprijatnosti, ako ste ih imali zbog potrošenosti, preloma ili dotrajale velike plombe, koja je usput zbog lošeg kontakta sa susednim zubima prouzrokovala nastajanje džepa. Naravno biće unaprađena i estetika.

Druga poseta

Oporavak kod oralno hirurških zahvata je različit zavisno od težine i uslova pod kojim je neki zahvat sproveden. Mlađi pacijenti se oporavljaju brže i lakše od starijih, zdravi pacijenti lakše od onih sa nekim hroničnim oboljenjima.

Kako bi oporavak protekao što brže i bezbolnije najviše utiče pridržavanje unapred propisanim pravilima i uputstvima.